Veelgestelde vragen

Wat is de focus van IVC Evidensia?

Onze eerste prioriteit is altijd de gezondheid en het welzijn van de dieren die we behandelen, gevolgd door uitstekende klantenservice, in lijn met ons doel van Gezonde Dieren, Gelukkige Eigenaren.

Wie beslist welke behandeling een dier moet krijgen?

Onze klinieken hebben klinische behandelingsonafhankelijkheid. Dat betekent dat onze dierenartsen en paraveterinairen - hooggekwalificeerde, ervaren en toegewijde professionals - gemachtigd zijn om de beste behandelingswijze te bepalen voor het welzijn van de dieren die ze verzorgen.

Onze veterinaire professionals zullen geen enkele behandeling aanbevelen die niet nodig is en zullen behandelingsopties - en de bijbehorende kosten - met klanten bespreken voordat er iets wordt gedaan.

Wie beslist welke behandelingen en diensten elke kliniek kan aanbieden?

Elke kliniek beslist welke behandelingen, producten en diensten ze aanbieden op hun locatie, in lijn met hun capaciteiten, faciliteiten en het niveau van expertise van de medewerkers. En, net als alle bedrijven, de lokale markt en de vraag van klanten.

Klinieken kiezen welke externe dienstverleners ze gebruiken, zoals spoedeisende hulp of crematoria, op basis van beoordelingen van kwaliteit, kosten, gemak en serviceniveaus en zullen deze partneropties met klanten bespreken.

Hoe wordt de prijsbepaling vastgesteld?

Onze klinieken organiseren hun prijsstelling om eerlijk, representatief en concurrerend te zijn, en, net als alle bedrijven in vele sectoren, weerspiegelt de prijsstelling ook de voortdurende druk van de inflatoire omgeving op inputkosten.

De prijsstelling weerspiegelt het hoge niveau van kwalificaties en ervaring van specialisten, dierenartsen en paraveterinairen. Kwalificaties die even uitgebreid en tijdrovend zijn als die voor menselijke gezondheidszorg. Het weerspiegelt de hoge kosten van de moderne apparatuur die we gebruiken om een hoger en beter niveau van zorg mogelijk te maken dan in het verleden. Het weerspiegelt ook de kosten van de salarissen van onze medewerkers, hun permanente educatie via onze Academy, het runnen van faciliteiten en de systemen die we gebruiken om klanten te ondersteunen, onder andere de lokale markt en de huidige kostenomgeving.

We moedigen alle huisdiereigenaren aan een passende verzekering af te sluiten voor hun dier, om hen te helpen potentiƫle onverwachte kosten te beheren, een risico dat gepaard gaat met alle dierenbezit.

Heeft u de juiste belastingstructuren in Nederland?

IVC Evidensia betaalt belastingen in overeenstemming met lokale wetten en voorschriften in elke markt, ook in Nederland.

Terwijl de holdingstructuur van de Groep een entiteit omvat die historisch gezien in Guernsey is opgericht, wordt het bedrijf voor belastingdoeleinden als Brits beschouwd en is het onderworpen aan Britse belastingen.

Onderhoudt u contact met de Nederlandse autoriteiten?

IVC Evidensia houdt zich aan de juiste wettelijke normen in al haar activiteiten en werkt samen met Nederlandse autoriteiten zoals passend.

Waarom hebben dierenklinieken ervoor gekozen om zich aan te sluiten bij het IVC Evidensia-netwerk?

Naarmate het aantal huisdieren toeneemt en de diergeneeskunde zich snel ontwikkelt, met betere gezondheidszorgresultaten maar ook toenemende complexiteit, geeft de keuze om je aan te sluiten bij IVC Evidensia je toegang tot meer expertise, middelen en investeringen.

Onderdeel zijn van onze groep biedt ondersteuning bij tijdrovende administratieve taken, training in de nieuwste technieken en doorbraken, het delen van diensten en spoeddiensten tussen klinieken, hulp bij werving en financiƫle ondersteuning voor salarissen, praktijkverbeteringen en -uitbreidingen, de aankoop van nieuwe apparatuur en nog veel meer.

Dit alles met als doel klinieken te helpen de kwaliteit van de zorg voor dieren, klantenservice en de werkomstandigheden van de zorgteams te verbeteren.