IVC Evidensia komt in actie voor Australië

IVC Evidensia stuurt een team van dierenartsen en paraveterinairen naar Australië om te helpen

IVC Evidensia komt in actie voor Australië

Australië wordt hard geraakt door aanhoudende bosbranden. De tragedie die zich aan de andere kant van de wereld afspeelt houdt de groep en ons als individu bezig. Met name het dierenleed gaat veel medewerkers na aan het hart. Veel mensen hebben gevraagd hoe we als IVC Evidensia kunnen reageren.

We werken momenteel aan een plan om een ​​team van dierenartsen en paraveterinairen naar Australië te sturen om, waar nodig, te helpen – of dat nu in het veld is of in lokale praktijken.

Met dit in gedachte zullen we een team van dierenartsen en paraveterinairen volledig financieren om voor een periode van minimaal 4 weken in Australië te laten werken. Het is een grote investering voor zowel de individuen die het vrijwilligerswerk doen als voor het bedrijf financieel, maar dit is het juiste en gepaste antwoord van ons als Europa’s toonaangevende veterinaire groep.

Group COO Russell Trenter, die helpt de inspanningen te coördineren, zegt: “De zomer in Australië heeft nog vier maanden te gaan met de branden die waarschijnlijk zullen voortduren, dus dit zal een doorlopende operatie zijn. We zullen samenwerken met onze Australische contacten om de best passende ondersteuning voor deze periode te garanderen. We zijn op zoek naar dierenartsen en paraveterinairen uit de hele groep om vrijwilligerswerk te doen. Voorwaarde is dat je als vrijwilliger Engels spreekt. Ervaring met dieren in het wild, revalidatie en de inheemse Australische fauna heeft een voorkeur.”

“Aangezien onze drie internationale kernwaarden ‘We Care’, ‘We Share’ en ‘We Dare’ zijn, hebben we besloten dat we het best kunnen helpen door direct actie te ondernemen en professionele hulp naar Australië te sturen”, zegt David Hillier, Group CEO.