IVC Evidensia in Europa

De Evidensia groep is begin 2017 gefuseerd met het Engelse IVC en is hiermee onder gezamenlijke groepsnaam IVC Evidensia de grootste dierenartsgroep in Europa.

Met 1524 praktijken in twaalf landen in Europa is er veel slagkracht mogelijk en veel kennis en ervaring aanwezig. Deze wordt echter niet gerealiseerd door te centraliseren; IVC Evidensia gelooft in lokaal ondernemerschap per praktijk; per regio en per land.

Om een voorbeeld te geven: er zijn internationale inkoopcontracten binnen IVC Evidensia. Echter, het inkoopbesluit wordt altijd per land zelfstandig genomen door een groep van dierenartsen uit de verschillende praktijken. Ook is er een internationale Academy vanuit IVC en Evidensia. Praktijken mogen hierbij zelf kiezen of ze er gebruik van willen maken. Synergie wordt op veel gebieden gecreëerd door het vrijwillig delen van kennis en opleiding tussen landen en het bouwen aan een internationaal netwerk van onderlinge relaties. De meeste oud-eigenaar dierenartsen zijn aandeelhouder van IVC Evidensia. Verder is EQT de eigenaar, een Zweeds investeringsfonds dat zich richt op langetermijninvesteringen voor duurzame groei.

Klinieken internationaal

Om te zien waar onze klinieken in de andere landen zich bevinden, klik op de onderstaande links.