Een vliegende start als dierenarts met ons Young Professional Traineeship

maandag 9 november 2020

Heleen Hekerman is alweer twee maanden met veel plezier aan de slag in het Young Professional Traineeship van IVC Evidensia. 

heleen en puppy_vierkant

 

Afgelopen juni mocht Heleen Hekerman haar veterinair diploma in het Academiegebouw ondertekenen. Wel op een andere manier dan normaal, met maar één genodigde in de zaal en daarnaast een live-stream voor de rest van het thuisfront in verband met de coronamaatregelen.

Tijdens een eerdere stage op het IVC Evidensia supportkantoor in Vleuten horde zij over de mogelijkheden van het Young Professional Traineeship. Met deze traineeship geeft IVC Evidensia jonge, gemotiveerde dierenartsen een zachte landing in de praktijk. In drie jaar doen ze ervaring op in verschillende praktijken en in onze Evidensia Dierenziekenhuizen. Ze gaan voor ongeveer 10 weken werken bij partnerklinieken in het buitenland en doen mee aan de Graduate Course van de IVC Evidensia Academy. Daarnaast worden ze extra gecoacht en begeleid op veterinair vlak en in hun persoonlijke ontwikkeling.

“Ideaal om te onderzoeken waar ik enthousiast van word en waar mijn interesses liggen”, zegt Heleen Hekerman. “Ondertussen heb ik mijn eerste twee maanden als gezelschapsdierenarts in de eerstelijnspraktijk (dierenzorggroep Hoogvliet) erop zitten en ik heb een top start gehad. Ik ben reuze benieuwd naar waar ik zelf sta over drie jaar, maar ook zeker naar hoe de veterinaire wereld er dan uit ziet. Want één ding is zeker, die staat niet stil!”