IVC Evidensia introduceert het Research Fund

woensdag 20 januari 2021

IVC Evidensia is trots de lancering van het Research Fund aan te kunnen kondigen. Het Research Fund is bedoeld om onderzoek te stimuleren en is beschikbaar voor alle medewerkers binnen de IVC Evidensia Groep met als uiteindelijk doel innovatie in diergeneeskunde te stimuleren.

 

Het initiatief van het Research Fund wordt geleid door de Group Veterinary Medical Board (GVMB) van IVC Evidensia. Het doel van het fonds is om financiële steun te bieden daar waar men denkt door (nieuw) onderzoek een positieve bijdrage te kunnen leveren aan de diergeneeskundige zorg van morgen; innovatie in de diergeneeskunde.

Het Research Fund is beschikbaar voor alle specialisten, dierenartsen en paraveterinairen werkzaam in de klinieken en Evidensia Dierenziekenhuizen.

Alistair Cliff, voorzitter van de IVC Evidensia Group Veterinary Medical Board (GVMB):
“We zien het cruciale belang van evidence-based diergeneeskunde en de belangrijke rol die dit speelt om ervoor te zorgen dat onze groep uitzonderlijke veterinaire zorg levert, nu en in de toekomst. Het Research Fund is de eerste stap in onze ambitieuze plannen om een sterker onderzoekskader binnen de IVC Evidensia Groep te ontwikkelen.”

Naast de financiële steun vanuit het Research Fund om diergeneeskunde naar het volgende niveau te brengen, lanceert IVC Evidensia ook een platform om onderzoekssamenwerking in de groep verder te stimuleren. Het netwerk van Research Partners bestaat uit een ervaren team van specialisten en onderzoekers vanuit de hele groep. Dit geeft de collega’s met minder ervaring op het gebied van onderzoeksopzet, ethische goedkeuring en statistieken de kans om samen te werken met meer ervaren onderzoekers.  Dit ‘opent deuren’ voor paraveterinairen en dierenartsen waar eerder het gebrek aan onderzoekservaring een obstakel kon vormen.

Matt Matiasovic, DipECVS en chirurg bij het Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant in Nederland:
“Als Research Partner kijk ik ernaar uit om samen te werken met collega’s uit de hele groep, zodat we samen kunnen bijdragen aan vooruitgang in bijvoorbeeld weke delen en orthopedische chirurgie. Ik ben ervan overtuigd dat het samenwerken met collega’s in de groep mij in staat zal stellen om mijn eigen onderzoeksprojecten te versterken, en tegelijkertijd kan ik bijdragen aan het ontplooien van onderzoekspotentieel bij minder ervaren collega’s. Het Research Fund draagt bij aan ieders ontwikkeling en betere diergeneeskunde.”

Sarah Proot, Chief Medical Officer IVC Evidensia NL
“Ik draag dit Research Fund een erg warm hart toe. Het komt ook op een moment dat we er binnen IVC Evidensia Nederland klaar voor zijn. Met het research team is hard gewerkt om patiëntgebonden onderzoek toegankelijker te maken. We hebben hiervoor ondertussen de nodige vergunning gekregen en contacten kunnen leggen. Ook werd er een stappenplan opgesteld waarmee we de mogelijkheid willen creëren voor medewerkers om onderzoeksideeën te realiseren. Onderzoek legt de basis voor de diergeneeskundige zorg van morgen, leidt tot meer kennis en inzicht in ons diergeneeskundig handelen en biedt medewerkers de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen. Het Research Fund maakt de stap naar onderzoek voor medewerkers hopelijk een stuk makkelijker.”

 

Het GVMB Research Fund en het Research Partners platform zijn, naast de IVC Evidensia Academy, twee nieuwe voorbeelden die bijdragen aan de ontwikkeling van de veterinaire geneeskunde en loopbaanontwikkeling.