Coronavirus (COVID-19) – laatste informatie, richtlijnen voor bezoek aan vestiging en hygiëne

Als toonaangevende groep in de veterinaire zorg is het onze verantwoordelijkheid om actief te werken aan het voorkomen en beheersen van bijvoorbeeld virussen en infecties. Het is belangrijk voor onze patiënten, hun eigenaren, onze medewerkers en de gezondheid en veiligheid van mensen in het algemeen.

IVC Evidensia zet zich volledig in voor het beperken van verspreiding van het COVID-19 virus (coronavirus). 

Het is onze verantwoordelijkheid om duidelijke richtlijnen en voorschriften te communiceren. We moedigen iedereen aan om onderstaande richtlijnen te volgen om onze klanten en collega’s (preventief) te beschermen: 

 • Komt u naar een kliniek dan willen wij u verzoeken met één persoon per dier naar de praktijk te komen. 
 • We houden voorlopig geen inloopspreekuur meer, u kunt alleen op afspraak naar de kliniek komen. 
 • Kom a.u.b. op het afgesproken tijdstip (niet te vroeg of te laat) zodat er niet te veel mensen tegelijk in de praktijk zijn. U mag eventueel ook in de auto wachten en pas binnenkomen als u aan de beurt bent. U kunt zich telefonisch aan onze balie melden. 
 • Indien u contact heeft gehad met iemand waarbij bevestigd is dat diegene een infectie met het coronavirus heeft, kom a.u.b. niet naar de praktijk. Indien u zich ziek voelt, komt u dan a.u.b. ook niet langs. Afspraken kunnen verplaatst worden. Wel willen wij u vragen dit (indien mogelijk) ruim op tijd te doen. Indien uw dier ziek is en u zich zorgen maakt, is een telefonisch consult met de dierenarts mogelijk. 
 • Heeft u medicatie en/of voer nodig, bestel dit a.u.b. alvast telefonisch. Op die manier kunnen we ieders aanwezigheid in de praktijk zo kort mogelijk laten duren. 
 • Wij vragen u uitsluitend met pin te betalen. 
 • We verwelkomen u graag maar schudden geen handen. 
 • Wij willen proberen minimaal 1,5 meter afstand te houden tussen de mensen. Geef elkaar daarom ook de ruimte in de wachtkamer. 
 • Na ieder consult zullen wij onze handen wassen en desinfecteren. Ook ontsmetten we zeer regelmatig de relevante oppervlakten in onze kliniek inclusief pinautomaat en deurklinken.

Algemene hygiëne tips:

 1. Handhygiëne: Was handen regelmatig met water en zeep of gebruik een desinfecterende handlotion op alcoholbasis. 
 2. Vermijd handen schudden om het risico op verspreiding te verminderen. 
 3. Vermijd of beperk waar mogelijk het aanraken van ogen, neus en mond: Handen raken veel oppervlakken aan die besmet kunnen zijn met het virus. Als u met besmette handen uw ogen, neus of mond aanraakt, kunt u het virus van het oppervlak naar uzelf overdragen. 
 4. Hoesten of niezen: Als u hoest of niest, bedek uw neus en mond met uw elleboog of een papieren zakdoekje (als u een papieren zakdoekje gebruikt, gooit u dit daarna weg in een gesloten afvalbak en was uw handen met op alcohol gebaseerde lotion of was ze met water en zeep voor minstens 20 seconden). 

Het kan zijn dat vestigingen nog aanvullende maatregelen hebben getroffen. Wij verzoeken u hiervoor contact op te nemen met uw dierenartsenpraktijk.